Streitberg is to get a “stone gutter”

Streitberg is to get a

The design planning for the village square in streitberg has been completed. It marks the start of the second phase of the village renewal project. This is estimated at about 1.6 million euros, with a demand of about 65 percent. According to the office for land development in bamberg, a hearing is necessary for the plan approval. This will take place on tuesday, 22. January, at 2 p.M. In the town hall of the market town of wiesenttal in muggendorf. The initial situation for the village renewal "village square" according to the explanatory report, the square is as follows: "the square stretches from bahnhofstrabe (staatsstrabe 2286), starting at the schrenker estate, into the schauertal valley. The square will be flanked on the western side by the hotel "schwarzer adler" and the "adlerbrennerei". The east side forms a row of houses, all of which are privately owned. The asphalt surface of the village square is heavily damaged by heavy and agricultural traffic. The existing planting is, except for the lime tree in the last third of the square, not sustainable. For this reason, the village square is to be redesigned and become the center of public life in the climatic health resort." as far as the bamberger authority.

Fubweg to the bahnhofstrabe

The previous roadway runs on both sides past the schrenker property. The new street entrance will be moved to the east side of the building. On the west side, according to the draft plan, there will be a green space with a footpath connecting to bahnhofstrabe. In front of the adjoining houses, it is planned to lay out a grassy area, which will delimit the square. This will create a village character. A "stone gutter" nestles as a prominent design element between the square and the roadway. The water of the wedenbach will be made tangible through the shallow channel, as the planner envisions. The outflowing water reaches the "stone channel" through an underground outlet. Here it flies a short distance and then disappears in a ducker. Through this it then enters the second part of the channel and at the end runs back into the underground wedenbach.

Historical fountain

The historic fountain in the eastern area of the access road to the village square will be lined with two bushes growing freely. The fountain itself will be moved a few meters to the west and will be surrounded by a bed of plants. The planning goal is to fill the village square with life again. Through the square design with the "stone gutter" the visitors of the binghohle should be invited to linger. When after several years of standstill in the hotel "schwarzer adler" the operation could be resumed, this would positively round off the stay of the guests in the climatic health resort streitberg, are wiesenttal's mayor helmut taut (W) and oskar deglmann with his village renewal team convinced.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: